Het verzekeren van jouw cv-ketel

Wanneer de temperaturen dalen, moet je cv-ketel harder werken om je woning aangenaam warm te houden. Dit is vaak het moment waarop een ketel er mee ophoudt wanneer deze niet goed onderhouden is. Een slechter moment kon bijna niet; het is buiten al heel erg koud en dan wil je het binnen graag behaaglijk warm houden. Geheel verrassend kan het echter niet genoemd worden dat je ketel er juist op dit moment mee ophoudt; je hebt plots veel warme nodig en dat trekt je ketel niet meer. Gelukkig kun je herhaling van dit probleem eenvoudig voorkomen. Je kunt zelfs een verzekering afsluiten om er zeker van te zijn dat je ketel het onderhoud krijgt dat het nodig heeft. Wij laten je graag zien waarom je deze verzekering zou moeten afsluiten en waar je dat het beste kunt doen.

Je ketel op tijd onderhouden

Een verzekering maakt het leven gemakkelijker en zorgt dat je niet in de problemen komt. Dat je ook je cv-ketel kunt verzekeren, dat weten veel mensen niet. Toch kun je je cv ketel onderhoud via Univé regelen. Kies voor hun ‘Veilig Wonen’ opties wanneer je naar hun site gaat en je kunt hier de cv-onderhoud verzekering vinden. Met deze verzekering komt er gegarandeerd ieder jaar een monteur bij je langs die de staat van je cv-ketel bekijkt. Mocht er iets aan de hand zijn, dan worden deze gebreken heel snel gevonden en opgelost. Zo ga jij altijd met een goede ketel de winter in dus wanneer je hem ineens volop moet gebruiken, dan doet hij het ook gewoon goed. Zo niet, dan bel je gelijk de storingsdienst en dan komt er gelijk iemand naar je toe.

Hoe werkt deze verzekering?

Om de verzekering eerlijk te maken, komt er eerst een monteur bij je langs om de staat van je cv-ketel te bekijken. Deze persoon zal kijken naar alle onderdelen, de druk op je radiatoren en ook zal hij deze waar nodig ontluchten. Is je ketel eenmaal weer in goede staat, dan kun je je verzekering voortzetten door middel van een onderhoudscontract cv ketel. Je krijgt vervolgens eens per jaar een belletje van je monteur wanneer het weer tijd is om je ketel te laten inspecteren. Zo vergeet je dus nooit meer dat je je ketel moet onderhouden en daardoor hou je hem ook veel langer goed.

Een goed onderhouden ketel gaat langer mee

Een ketel die goed onderhouden is, zal veel langer meegaan omdat gebreken vroegtijdig gevonden en opgelost kunnen worden. Een ketel die goed afgesteld is, zal ook minder brandstof verbruiken. Ook daar zul je zeker de vruchten van plukken in deze dure tijden. Wil jij je verzekering vandaag nog afsluiten? Kijk dan even op de site van Univé en bekijk de mogelijkheden die zij allemaal te bieden hebben.