Mogelijkheden met tijdelijk internet

Wanneer je geen internet hebt op locatie kan het handig zijn om gebruik te maken van tijdelijk internet. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld midden in een verbouwing of verhuizing zit van je kantoor, maar je wel internet nodig hebt. In dit artikel lichten wij enkele mogelijkheden toe van tijdelijke internet.

Wat is het?

Tijdelijk internet is te gebruiken op plekken waar je geen toegang hebt tot het internet op dat moment. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je werkt op afstand, omdat je last hebt van een storing of omdat je midden in een verbouwing of verhuizing zit. Met tijdelijk internet kan je binnen een handomdraai een verbinding opzetten. Dit internet kan dan gebruikt worden op mobiele telefoons, tablets, je zakelijke laptop of andere apparaten. Vooral zakelijk ook een handige oplossing dus!

Mogelijkheden

Je hebt verschillende mogelijkheden als het aankomt op tijdelijk internet. Zo kan je het inzetten voor 30 apparaten tegelijk, maar ook voor één apparaat. Heb je geen stroom op de locatie? Geen probleem! De accuduur bevat namelijk 12 uur, waardoor je ook gemakkelijk kan werken met tijdelijk internet op plekken zonder stroomvoorziening.

Ook kan je het gebruiken in het buitenland. Zo zijn er tijdelijke internetverbindingen beschikbaar voor Duitsland, België, Frankrijk en alle andere EU-landen. Je betaald er vaak geen extra gebruikskosten voor. Daarom kan het een zeer goed alternatief zijn als je niet over eigen internet beschikt in het buitenland.

Internet box

Wanneer je met maximaal 30 apparaten tegelijk online wilt kunnen zijn, is het aan te raden een internet box te kiezen. Met deze box kan je op alle apparaten met een internetverbinding internetten. Een erg handige functie van zo’n box is, dat wanneer de eerste internetverbinding wegvalt, hij beschikt over een back-up verbinding. Zo ben je er zeker van dat er geen werk verloren gaat.

Mobiele hotspot

Als je met maximaal 10 apparaten online wilt kunnen zijn, dan kan je ook gaan voor een mobiele hotspot. Ook hiermee kan je internetten op alle apparaten die kunnen verbinden met het internet. Je zet hiermee, voor een bepaalde tijd, eenvoudig op je mobiel een WiFi hotspot aan. Hier kunnen dan maximaal 10 apparaten mee verbinden, waardoor je gemakkelijk aan het werk kan! Wil je dit niet vanaf je persoonlijke mobiel doen? Dan kan je ook altijd een iPhone huren! Deze kan je vaak zo lang of kort huren als jij hem nodig hebt. En geen zorgen, alle opgeslagen bestanden en gebruikersdata worden bij het inleveren direct gewist. Zo zullen deze niet beschikbaar zijn voor een volgende huurder.

Het is dus zeker de moeite waard om te gaan kijken naar tijdelijk internet!