Hoe stel je een reisverzekering op maat samen?

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om een goede reisverzekering op maat af te sluiten. Hoe beter je erin slaagt om een polis samen te stellen die alle risico’s dekt die je eventueel loopt, hoe meer plezier je van je vakantie zult hebben. Omdat er nogal wat te kiezen valt, helpen we je graag om een goed pakket te kiezen. Je kunt je polis online afsluiten waardoor je vanavond nog over een goede verzekering kunt beschikken. Zo ben je klaar om aan je welverdiende vakantie te beginnen.

Waarom is het de moeite waard om een reisverzekering af te sluiten?

Je hebt het niet meteen in de gaten, maar tijdens een vakantie ben je extra kwetsbaar. Je bent namelijk meer dan normaal afhankelijk van andere mensen en er kan dan zomaar iets misgaan. Stel bijvoorbeeld dat je bij je hotel aankomt en dat blijkt dat je bagage niet meegekomen is vanaf het vliegveld. Ook kan het zijn dat je vlucht vertraging oploopt waardoor je elders moet verblijven.

In beide gevallen is je reisverzekering je grootste vriend. Je kunt namelijk gelijk contact opnemen met je verzekeraar die zal kijken wat er geregeld kan worden. Zo kun je een nacht in een hotel aangeboden krijgen, of je kunt geld overgemaakt krijgen waarmee je nieuwe kleding kunt kopen. Zo valt je vakantie niet gelijk in het water en hoef jij ook geen extra kosten te maken.

Ook kan het gebeuren dat je tijdens je vakantie ziek wordt. Als je naar het ziekenhuis moet, vergoedt je zorgverzekeraar de kosten enkel tot een bepaald bedrag. De overige kosten komen voor jouw rekening en die kan fors oplopen. Heb je echter een reisverzekering dan worden deze bijkomende kosten gedekt door je verzekering. Met een verzekering kun je vele risico’s vermijden.

Vergeet niet om ook een annuleringsverzekering toe te voegen

Een goede reisverzekering dekt niet alleen de risico’s die je tijdens je vakantie loopt, maar houdt ook rekening met onvoorziene omstandigheden die je vakantie kunnen beïnvloeden. Rekening houden met een annuleringsverzekering is daarom altijd verstandig. Zit er een periode tussen de tijd dat je je vakantie boekte en het moment dat je vertrekt, dan kan er nog van alles gebeuren waardoor je je vakantie moet afzeggen. Ook tijdens je vakantie kan het gebeuren dat je slecht nieuws ontvangt waardoor je je reis moet afbreken. Zonder verzekering betekent dit dat je een duur last minute ticket moet kopen en dat je vakantie afgelopen is. Met een annuleringsverzekering krijg je al deze onkosten vergoed waardoor je de gemiste dagen op een later moment kunt inhalen. Zeg nu zelf, wie wil dat nu niet?

Stel je ideale reisverzekering online samen op de site van je verzekeraar

Wil je gelijk een passende reisverzekering afsluiten? Surf dan even naar de site van je verzekeraar om de mogelijkheden door te nemen. Check goed of jouw plannen gedekt worden door de standaardverzekering. Is dit niet het geval, dan kun je nog aanvullende opties toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld de duur van je reis verlengen, je kunt het dekkingsgebied vergroten en je kunt bagage extra verzekeren. Zo weet je zeker dat je een zorgeloze vakantie tegemoet zult gaan, want gaat er eens iets mis, dan heb je een goed vangnet achter de hand. Sluit je polis daarom vandaag nog af.